Steve Rubel: Volg de conversatie

Wees aanwezig waar de conversatie plaatsvindt, was de take-away voor de bezoekers van het congres Commonline, dat afgelopen vrijdag plaatsvond in Zeist. Online activiteiten en social media zijn voor communicatie en PR minstens zo’n grote uitdaging als voor de uitgeverijwereld. De uitdagingen voor PR en communicatie lijken bovendien sterk op die voor de uitgeefsector, zo bleek uit de keynote van Steve Rubel (Edelman PR). Rubel betoogde dat organisaties door de technologie heen naar trends moeten gaan kijken.

Technologie is lang leidend geweest bij de ontwikkeling van het web, maar nu de massa internet gebruikt, kan technologie ingezet om in te spelen op trends. In de woorden van Rubel: ‘use technology to leverage trends’.

Bekijk de keynote van Steve Rubel - inclusief slideshow

Welke trends signaleert Rubel?

  1. Het real-time internet begint het ‘web of pages’ te vervangen. Geen mens kan de ‘firehose’ van het web aan. Iedereen selecteert een beperkt aantal bronnen voor consumptie en conversatie. Iedereen die online publiceert, moet dus zorgen voor een ambassade op de plaatsen waar zijn eigen klant of consument zich bevindt. Use the force, don’t fight it!
  2. Er is een ‘google-isatie’ van de media gaande. Betaalde zoekresultaten, zoekmachine-optimalisatie, het opbouwen van een reputatie en ‘social search’ (via Twitter of YouTube) zijn noodzakelijk voor online vindbaarheid. En aan de basis daarvan ligt kwaliteitscontent.
  3. Data gaan een steeds belangrijker rol spelen. De automatische analyse van alles wat online verschijnt, is een grote kans voor uitgevers. Machines moet je met machines bestrijden: een analyse van publiek beschikbare data zal zakelijke kansen en ‘un-met needs’ aan het licht brengen.

Dit bericht verscheen eerder op Publishr – weblog en magazine voor uitgevers

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blog, Congres

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s