Facebook ziet alleen Google nog voor zich – Kruimels 18 februari

Vandaag in Kruimels: de grenzen tussen zoekmachines, sociale netwerken en aanbieders van webmail vervagen. De uitgroei van Facebook tot een platform waar al deze functies samenkomen, levert de makers ervan voorlopig een zilveren medaille op: na Google is Facebook nu de populairste website in de VS. Verder: is online nieuws inferieur? Google Living Stories komt breder beschikbaar. En: het optimaliseren van landingspagina’s loont de moeite, weten ze nu ook bij giro 555.

  • Online nieuws is een inferieur product, zo onderbouwen Amerikaanse onderzoekers met behulp van wat economische theorie. Hoe hoger iemands inkomen, hoe minder online nieuws hij consumeert. Op De Nieuwe Reporter schrijft Alexander Pleijter een kort verslag van de onderzoeksresultaten.
  • In de VS is Facebook inmiddels groter dan Yahoo, schrijft Ben Parr op de weblog Mashable. Een duidelijker signaal is er niet dat de oude scheidslijnen tussen zoekmachines, sociale netwerken en aanbieders van webmail aan het vervagen zijn.

fb-yahoo

  • Na de aardbeving in Haïti kwam er een stroom van liefdadigheid op gang. OrangeValley hielp met het optimaliseren van de landingspagina’s van de samenwerkende hulporganisaties (giro 555) en wist de conversie met 115 procent te verbeteren. Egan van Doorn doet hiervan verslag op de weblog Webanalisten.nl.
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s