Christian van Thillo: Let op kranten in het buitenland

Gisteren vond in Noordwijk het MWG-congres plaats. Eén van de sprekers was krantenbaas Christian van Thillo: “Kranten zijn niet failliet. De ondergang van dagbladen is al zo vaak voorspeld. Ze zijn niet cyclisch omdat ze zichzelf steeds vernieuwen. Nieuws is gratis, ja dat is zo. Maar dagbladen zijn meer dan nieuws. En dan nog: of nieuws nu gratis is of niet, dagbladen blijven dominant in nieuws.  Waar het om gaat, is dat je die creatieve mensen zoekt die het verschil maken. Alle succes in media komt uit creatieve mensen. Dagbladen uitgeven is geen lef, het is een voorrecht”

Op MarketingFacts schrijft Ronald ter Voert een uitgebreid verslag van de congresdag, waarop ondernemerschap in de media centraal stond. Ook BlueShots TV was weer aanwezig en publiceerde een goed interview van Joris van Heukelom (Sanoma Digital) met Van Thillo. Deze vertelde dat de Persgroep na de afstoting van NRC Media aan de slag gaat met de Volkskrant. Onderdeel van deze operatie is een nieuw formaat en nieuwe katernen.

http://static.quadiatv.com/player_dest/2009328-Quadia/player.swf

Twee opvallende stellingen van Van Thillo:

  • De Nederlandse krantenwereld was zeer naar binnen gericht. Het viel Van Thillo bij zijn intensieve kennismaking op hoe weinig men wist van kranten in het buitenland. De wereld is Van Thillo’s proeftuin: hij zegt letterlijk dat hij alle goede ideeën van de afgelopen twintig jaar elders heeft opgedaan.
  • De Persgroep wil niet dat de internetactiviteiten (zoals bijvoorbeeld bij het Noorse Schibsted) de papieren oplage van de krant verdringen. Men wil een krantenbedrijf blijven, maar tegelijkertijd inzetten op het web. Van Thillo: “er zullen nog heel veel mooie internetverhalen geschreven worden”.

Dit bericht verscheen eerder op Publishr – weblog en magazine voor uitgevers

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Blog, Congres

Een Reactie op “Christian van Thillo: Let op kranten in het buitenland

  1. Pingback: Van Thillo: ‘Dagbladen blijven dominant in nieuws’ « Nieuws en Media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s