Affiliate marketing is booming

Alweer enkele weken geleden presenteerde Yonego het Nationale Affiliate Onderzoek 2009. In het rapport worden gedrag, wensen en eisen van affiliates in Nederland in beeld gebracht. Het loont het de moeite om met affiliate marketing aan de slag te gaan: uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft (57,5 procent) van de ondervraagden verwacht een omzetgroei van 10 procent of meer te behalen. Toch lijkt verzadiging ook op de loer te liggen: een ruime meerderheid verwacht dat de markt zal consolideren.

Download het Affiliate-onderzoek van YonegoAffiliates zijn bedrijven of personen die via hun website producten aanprijzen en daar ook naartoe linken. Hiervoor strijken zij een commissie op, die in de meeste gevallen gebaseerd is op het aantal mensen dat doorklikt naar de site, of op het aantal mensen dat het product vervolgens aanschaft. Doordat zowel bedrijven als consumenten zich in dit veld begeven, zijn de uitkomsten van Yonego’s Nationale Affiliate Onderzoek 2009 erg divers.


Loon naar werken

In het afgelopen jaar heeft 35 procent van de affiliates met succes gevraagd om meer commissie. Het feit dat dit lukt, duidt erop dat affiliate marketing voor verkopers een goede manier is om leads en verkopen te genereren. De affiliates zelf doen affiliate marketing niet full-time: 69 procent is er minder dan twintig uur per week mee bezig. Een groep van 17 procent werkt er echter meer veertig uur per week aan. Eenzelfde percentage behaalt een omzet van meer dan 10 duizend euro per maand.


Wat promoot u?

De helft van de affiliates promoot graag vakanties – daar vallen hoge marges te halen en het internet is de ideale bron om naar informatie over te boeken vakanties te zoeken. Een potentiële goudmijn voor affiliates dus. Hetzelfde geldt voor telecomproducten en computers en elektronica. Producten uit de foodsector en B2B zijn het minst geliefd. Redenen om een product te promoten zijn vooral de relevantie met de website(s) van de affiliate (39 procent) en de omzetpotentie (38 procent). De opbrengsten per klik (eCPC) zijn veel minder relevant (9 procent noemt dit de belangrijkste factor).

Populaire affiliate netwerken

Netwerken houden het verkeer tussen affiliate en verkoper bij en zorgen voor de uitbetaling. In Nederland zijn Daisycon, Tradetracker en M4N de favoriete netwerken. De affiliates zijn in ruim 70 procent van de gevallen ook tevreden over de kennis die deze netwerken in huis hebben. Een iets lager percentage (63 procent) is ook tevreden over de hulp en ondersteuning die ze krijgen van deze netwerken, maar het onderlinge contact met de netwerken is goed, zo meldt 72 procent.


Afbeelding: Swamibu via Flickr (cc)

Dit bericht verscheen eerder op Publishr – weblog en magazine voor uitgevers

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Blog

Een Reactie op “Affiliate marketing is booming

  1. Ik denk dat je het meeste kunt verdienen met het promoten van online casino’s en poker. Daar liggen de revenue share percentages het hoogst en je kunt zo een grote speler hebben die veel geld stort. Echter is het wel gevaarlijker vooral nu d eoverheid er alles aan doet om dit tegen te houden.

    Jeroen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s