4 Reacties op “SEO voor redacties: vier quick wins

 1. Wat betreft:

  2. Maak goed gebruik van de page title en de page description

  Als je een minder goed CMS hebt (komt verrassend vaak voor) dan is dit een handige editor voor al je metainformatie:
  http://www.seomofo.com/snippet-optimizer.html
  Het loont zeer de moeite om hier tijd en aandacht aan te besteden. Betere titels met de juiste keywords zorgen voor vindbaarheid. Betere descriptions zorgen voor meer doorclicks naar je site.

 2. Twitter is voor heel veel dingen fantastisch maar juist niet voor linkbuilding. Het gebruikt vooral rel=”nofollow” en URL verkorters. Beide maken het linkbuilding aspect nutteloos. Logisch want de hoeveelheid spam op Twitter is al overweldigend. Met gevolgde links zou dit zeker helemaal uit de hand lopen.

 3. @Okke: thanks!

  @Dirkjan
  ‘Nofollow’ is een van de meer controversiële SEO-thema’s: zelfs Google geeft gemengde berichten af. Maar je hebt gelijk, in een minder SEO-technische context (nl. het bedienen van je sociale netwerk met linktips en statusupdates) kan Twitter nog veel meer van pas komen.

 4. Henk Gianotten

  Ik heb nog wel 3 andere adviezen.
  1: Zorg ervoor dat je systemen Unicode characters ondersteunen. Op dit moment kunnen ruim 50% van de gebruikte browsers Unicode goed verwerken. (Eind 2001 was dat nog slechts 2%). Aan de aanbodkant moet dat dan dus ook kloppen. Verschillende systemen zijn niet goed ingericht en werken bv niet met UTF-8. Dat is een veelgebruikte encoding om Unicode mee te verwerken.
  2: Veel teksten (koppen en logo’s) zijn niet in TT, OT, EOT of WOFF-fontformaten (met behulp van @font-face in CSS) en dus worden ze ook niet gevonden. Door goede fonts te gebruiken wordt de tekst wel leesbaar en doorzoekbaar. Photofont koppen kunnen wel gevonden worden maar veel webmasters en ontwerpers vinden dergelijke oplossingen te bewerkelijk.
  3: Zorg ervoor dat ook de PDF-documenten voorzien zijn van de juiste fonts, de juiste titel en de juiste metadata. Wat geldt voor afbeeldingen geldt ook voor de PDF’s. Plaatjes zonder tekst zeggen niets.
  Zie ook de discussie over “untitled”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s