Congrestip: ‘Show me the money’

Er staat weer een Dutch Media Professionals-event op stapel. Op 10 december 2009 verzamelen 400 leden van deze LinkedIn-groep zich in de Lichtfabriek in Haarlem voor een dagje piekeren over de vraag ‘Wie betaalt de media?‘. De organisators stellen vast dat adverteerders steeds meer keuze hebben om hun budget te besteden. Tegelijkertijd hebben consumenten ook veel meer te kiezen. Betalen voor content is daardoor niet vanzelfsprekend. Media moeten continu heroverwegen hoe ze hun bestaande inkomstenstromen kunnen waarborgen, nieuwe kunnen aanboren en tegelijk de kosten in de hand kunnen houden.

show me the money logo‘Kosten in de hand houden’ doen ook de organisatoren van ‘Show me the money’. Voor het luizige bedrag van 49 euro kan men zich aanmelden voor het event. Toch heeft men gezorgd voor een fraaie rij sprekers, die zal ingaan op onderwerpen die variëren van business tot techniek en van marketing tot journalistiek.

Chris Thorpe

Een topper wat mij betreft is Chris Thorpe, werkzaam voor het Open Platform-project bij The Guardian. Eerder kwam de ‘open philosophy’ van deze krant al ruimschoots aan de orde op Publishr. Voorafgaand aan zijn lezing zal ik Chris enkele vragen stellen over het Open Platform en over de stand van het krantenland. Deze videoreportage verschijnt op Publishr!

Andere sprekers

Andere sprekers zijn in willekeurige volgorde: Erik Huggers (BBC), Annelies van den Belt (SUP), Jeff Jarvis (via Skype, dat wel), Gert-Jan Oelderik ( NRC), Vivian Opsteegh (MTV), Oscar Kneppers (Bright), de heren van MediaMinds (‘is er volgende week weer’), Paul Molenaar (voorheen Ilse Media), Leon Bouwman (Adformatie), Erwin Blom (Handboek Communities) en Matt Thompson (Newsless.org). Waar, waarover en hoe laat zij spreken, is te zien in het complete dagprogramma.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blog, Congres, Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s