Congrestip: Customer Media Congres 2009

Over enkele weken vindt het vierde Customer Media Congres plaats. Het congres, georganiseerd door de Customer Media Council, wordt op 25 november gehouden in De Philharmonie in Haarlem. Hoofdthema is ‘When brands become publishers’. Een internationale groep sprekers gaat onder leiding van Jeroen Smit in op het distribueren van content via oude en nieuwe kanalen, van print tot mobiel.

customer media congresNamens Publishr zal ik aanwezig zijn om live te bloggen en te twitteren vanaf het congres. Met name naar de lezing van Joe Pulizzi ben ik benieuwd. Deze ‘Content Marketing Evangelist, Speaker, Author, Coach and Entrepreneur’ introduceerde naar eigen zeggen het begrip ‘content marketing’. Zijn stelling ‘als je klanten wilt krijgen, moet je content bieden’ spreekt mij als redacteur aan. Maar biedt Pulizzi boter bij de vis en gaan de bezoekers van het congres naar huis met meer dan open deuren? We zullen zien. Overigens loopt er op Frankwatching een serie filmpjes van Pulizzi (1, 2 en 3)

Polarisatie?

Joe Pulizzi is niet de enige evangelist op het congres. De sprekerslijst belooft voorstanders èn sceptici van recente ontwikkelingen rond online uitgeven: zo komt Jeroen Mirck, journalist geworteld in online media, aan het woord over  wat Twitter voor een merk kan betekenen. Marco Mur van de Rabobank spreekt over  het toepassen van interactieve TV, YouTube, Rabosport.nl, iPhone, Twitter en Hyves om zo het bereik en de impact van de bank te vergroten. Daar tegenover staat echter een spreker als Rob van Vuure, de ‘bladendokter’ die de poging van Vrij Nederland om online eindelijk serieus te nemen recentelijk bozig afserveerde. De internationale ‘cast’ van het congres wordt aangevuld met de Deen Henrik Øgaard (onvindbaar via Google)  en de Duitser Peter Würth (van MINI Magazine, een blad dat geen website heeft).

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blog, Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s