Vrijdag pdf-dag

Het is vrijdag, dat betekent weinig e-mail en minder telefoontjes, kortom: tijd voor wat verdieping. Daarom hieronder een paar aanbevelingen van gratis downloadbare documenten en rapporten die relevant zijn voor iedereen die de uitgeefsector een warm hart toedraagt.

Indian Media Entertainment Outlook

1. India Entertainment & Media Outlook 2009 van PricewaterhouseCoopers (download)

De mediasector ondervindt ook in India de gevolgen van de economische achteruitgang. De dip in India zal echter minder groot zijn dan in Europa, mede dankzij de beperkte afhankelijkheid van de export en de sterke groei van de dienstensector. Uitgevers moet het water in de mond lopen bij de vooruitzichten van een jaarlijkse groei van de sector van ruim 11 procent tussen 2009 en 2013. De relatief lage mediapenetratie (televisie: India 50 procent, VS 98 procent) garandeert nog jarenlange groei en ook het jonge demografische profiel biedt grote kansen voor de mediasector.

Voor online uitgeven is de ontwikkeling van mobiel internet van groot belang:

As internet users in India are growing at a slower pace, especially as compared to mobile users, most internet companies are introducing products with cross-tie ups with mobile platforms.

powned logo

2. Beleidsplan PowNed (download)

De GeenStijl-omroep met de onuitspreekbare naam ligt op koers om een plek in het publieke omroepbestel te verwerven. Het onlangs gepresenteerde beleidsplan bevat een bere-interessant hoofdstuk (p.22-33) over de doelgroep: de netwerkgeneratie en de mediarevolutie die zich rond deze generatie aan het voltrekken is:

De PowNed-leden zijn actief lid van de informatiemaatschappij. Altijd verbonden met internet (mobiel of niet) en met elkaar. Hun netwerken zijn grotendeels virtueel. Het is een groep die multietaskend en netwerkend opgroeit en nu al groter is dan de naoorlogse babyboomgeneratie.

Hoe gaat PowNed de netwerkgeneratie bedienen?

Ons doel is het verweven van het mediaparadigma van internet – haastig, vluchtig en interactief – met ‘oude media’. Zodat de netwerkgeneratie zich thuisvoelt bij de meer traditionele mediaplatforms.

streetview de

3. Google over… Google (download)

Na gedoe over privacy-aspecten in Duitsland gaf Google in een brief aan de Schleswig-Holsteinischer Landtag tekst en uitleg over de geplande uitrol van Google Maps Streetview. Naast een lang juridisch betoog geeft Google (vanaf p.17) ook een opsomming van acht ‘Vorteile von Google StreetView’. StreetView is geen stap op weg naar de wereldheerschappij, integendeel. Het is een handig hulpje voor de mensen, aldus Google.

,,Street View” bietet Nutzern weltweit die Möglichkeit, auch weit entfernte Städte zu ,,besuchen”, selbst wenn eine tatsächliche Reise in die betreffende Stadt aus finanziellen, zeitlichen Gründen oder wegen körperlichen Einschränkungen unmöglich ist.

Foto boven: Ozyman (via Flickr)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s