Nieuwe generatie journalisten: beeldenstorm?

“In mijn aan de werkelijkheid getoetste belevingswereld is de gemiddelde krantenredactie oud, ingedut, overbetaald, ondermaats producerend en afkomstig van een andere planeet dan de doorsnee Nederlandse bevolking”

Wat is dit? Een scheldkanonnade van een gefrustreerde aanhanger van wijlen Pim Fortuyn? Een afscheidsbrief van een suïcidale krantenredacteur? Niets van dat alles. Het is een citaat uit een artikel van aspirant-journalist Lise Witteman die is opgenomen in de serie ‘Mijn toekomst en de journalistiek‘ die journalistenweblog De Nieuwe Reporter deze zomer opneemt.

Onbekommerd filosofeert Lise Witteman over de zakelijke strategie van (nieuws)media, een gebied dat door veel traditionele journalisten gemeden wordt als de pest. Natuurlijk lijdt het stuk onder het gebrek aan praktijkervaring dat de schrijfster heeft. Maar het ontbreken van eerbied voor de grijze haren op (kranten)redacties belooft veel goeds. Boter bij de vis dus: kom op, Lise. We willen meer van je horen in de komende jaren!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s