Latour: ook oudere informatie heeft waarde

Regelmatig komt de naam van Almar Latour langs in het vaderlandse mediawereldje. En niet ten onrechte, want deze Limburger staat aan het roer van de Wall Street Journal online, een indrukwekkende online uitgeeforganisatie waar men content zowel betaald als gratis online plaatst.

Matthijs van den Broek van Marketingfacts interviewde Latour op de drempel van een nieuwe uitdaging die hij aangaat als chef van de Aziatische operaties van de WSJ.

Waarde van content
Latour legt grote nadruk op het principe dat alle informatie waarde heeft. Deze waarde hangt uiteraard af van het tijdstip waarop ze beschikbaar wordt, hoeveel ervan beschikbaar wordt en wat de kwaliteit is.

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=5630853&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Over het eerste punt schreef Julia Turner al eens voor Slate Magazine: bestaat er zoiets als een long tail in de tijd? Uit een meting bleek dat 22 procent van de bezoekers  een pagina uit het archief van de site bezocht. Chris Anderson,  de auteur van The Long Tail, benadrukt dat (afhankelijk van de definitie van ‘oud’) tot 50 procent van de sitebezoekers komt voor een oude pagina. Ik ben benieuwd hoeveel de Volkskrant en NRC Handelsblad profiteren van deze longtail. En weet iemand hoe dat in de B2B-hoek zit?

(foto: Jaap Stronks)

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Blog, Contentstrategie

Een Reactie op “Latour: ook oudere informatie heeft waarde

  1. Aanvulling: Roy Huiskes brengt de onwil (of het onvermogen?) van de oude media om hun long tail te benutten aan het licht in een scherpe blogpost op zijn weblog Chapter42. Zie hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s