Crowdsourcing Obama met PhotoSynth

Al enige tijd weet CNN succesvol verhalen, foto’s en filmpjes van ‘burgerjournalisten’ in te passen in de programmering. Dagelijks verschijnen deze in de verslaggeving, zowel zelfstandig (in een speciale rubriek) als geïntegreerd in de reguliere berichtgeving. De website iReport is het platform voor dit fantastische crowdsourcing-initiatief.

De energie van de massa
Als je het over crowdsourcing hebt, is het onmogelijk om vandaag niet aan Barack Obama te denken. Wist hij met zijn campagne de individuele energie van de ‘crowd’ al in te zetten, vandaag probeert CNN daar ook een graantje van mee te pikken. CNN roept op tv en online alle bezoekers van de presidentiële inauguratie op ‘to capture the moment‘ en werkt daarvoor samen met een ander interessant stukje techniek: Photosynth van Microsoft. Deze dienst (die helaas alleen draait in Microsofts eigen browser op Microsofts eigen platform) geeft gebruikers de kans om uit tientallen of honderden foto’s een driedimensionaal beeld te creëren. Dus als iedereen die aanwezig is op het moment van de eedaflegging (12.00 uur in Washington, 18.00 uur in Nederland) een foto maakt, ontstaat er een gigantisch driedimensionaal tableau. Ik ben benieuwd!

Update 1:  Obama lijkt voor zijn regeringsbeslissingen ook gebruik te willen maken van crowdsourcing, meldt de Financial Times

Update 2: Goede ideeën komen altijd op meer plaatsen tegelijk boven water: ik had deze blogpost niet gezien voordat ik bovenstaande stukkie schreef.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Blog, SEO

2 Reacties op “Crowdsourcing Obama met PhotoSynth

  1. Mooi om te zien dat dit in Amerika wel een groot succes is. In Nederland zijn helaas de nodige ‘burgerjournalistiek’ initiatieven gesneuveld, waaronder buurtlink.nl en hier.nl. De sites zijn nog wel online, maar nou niet bepaald een groot succes.

    Ik ben overigens zeer benieuwd naar het effect van de 3D PhotoSynth afbeelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s